31 Temmuz 2013 Çarşamba

ŞİRİNCE Orman Kebabı


ŞİRİN CE Orman Kebabı
Malzemeler
500gr yada daha fazla kırmızı et (kuşbaşı doğranmış)
2 kaşık tereyağı
1 orta boy soğan
2 orta boy domates(kabuğu soyulmuş)
3 adet kırmızı yeşil taze biber
2 çorba kaşığı domates,biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı et suyu yada sıcak su
2-3 patates(küp küp doğranmış)
2 büyük havuç(küp küp doğranmış)
1 su bardağı iç bezelye
Yapılışı
Etleri koyup pembeleşene kadar ara  ara karıştırarak sote edin.Tencereye tereyağını ekleyip sıra ile havuçları,soğanları ve biberleri ekleyip 5 dk daha pişirdikten sonra domates ve salçasını ekleyin.Tenceredeki malzemeyi 20 dk süre ile dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.Tuz ,baharat,et ve et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişirin.Patates ve bezelyeyi ekleyin sebzeler yumşayıncaya kadar pişirin.Ateş ten alın kekik ekleyip servis edin.Afiyet Olsun







30 Temmuz 2013 Salı

Muhallebili Kadayıf ♥ (Gülşah Tatlısı)


ŞİRİN CE  Muhallebili Kadayıf  ♥ (Gülşah tatlısı)
diyorum isteyen kremalı kadayıf tatlısı da diyebilir..

Malzemeler
Kreması için
1 lt süt
3-4 kaşık tepeleme un
1 su bardağı şeker
Arzuya göre aroma vermek için vanilya yada limon portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz...2-3 parça damla sakızı

1 paket kremşanti (içinde 2 tane oluyor)
Kadayıf için
250 gr kadayıf
1 su bardağı çekilmiş fındak yada ceviz
1-2 kaşık tereyağı
3-4 ç kaşığı şeker
Yapılışı
1 Kadayıfı önceden buzdolabında dondurun çıkarınca da ufalayın
2 Büyük bir tavada yağı eritin kadayıfları ekleyip kızarana kadar karıştırın
3 fındık yada cevizi ekleyin
4 Toz şekeri ilave edin 1 dk kavurduktan sonra ocaktan alın
5 Tava sıcak olduğundan yanmaması için soğuk bir kaba alın
6 Bu arada muhallebiyi pişirin...derin bir tencerede unu şekeri bir tel çırpıcak ile karıştırarak sütü azar azar ekleyin toparlanmasın... koyulaşınca damla sakızı ocaktan alacağınız anda limon kabuğu rendesini ekleyip ocaktan alın ..
7  Muhallebi ılıdıktan sonra  kremşantiyi ilave edip mikserle çırpın.
8 Krema iyice ılıdıktan sonra dikdörtgen borcama kavrulmuş kadayıf ile cevizin yarısını dökün üzerine kremayı döküp  üzerine kalan kadayıf ve cevizi dökün ve düzeltin isterseniz yeşil fıstıklada süsleyebilirsiniz...
9 Buz dolabında bekletip soğuduktan sonra servis edin...Afiyet olsun


ŞİRİN ÇÖREK ♥ (haşhaşlı cevizli)

ŞİRİN CE  ŞİRİN ÇÖREĞİN Tarifine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
                                                        ..kopyala  sağ klik yap adrese git..


                                    http://herseysirince.blogspot.com/2013/02/herseysirince.html



ŞİRİNCE Ispanaklı Köfte Dolması

ŞİRİN CE Ispanaklı Köfte Dolması
Malzemeler
500 gr ıspanak
1 tane soğan
2-3 kaşık zeytinyağı
Tuz karabiber
Ispanağın hazırlanışı
Temizlenmiş yıkanmış ıspanağı doğrayıp zeytinyağı ile kavurup baharatını ilave edin , ocaktan alın
Üzeri için: kaşar pul biber
Köftesi için
500 gr kıyma (orta yağlı)
Yarım bayat ekmek robotta çekilmiş
1 tane soğan (kıyılmış)
Kimyon ,pul biber.karabiber,tuz
Köftenin hazırlanışı
Bütün malzemeleri kıyma ile karıştırıp yoğurun ( köfte harcı da kullanabilirsiniz)Şekil verip tepsiye dizin (küçük kaseler yapıp ) 180 derece fırında pişirin... resimde görüldüğü gibi içini ıspanakla doldurup.. üzerine kaşar ve pulbiberi  koyup ısıtılmış fırında   kaşarler eriyip hafif kızarana kadar pişirin..Yanında patates püresi eşliğinde servis edin..Afiyet olsun ♥ Kıyma ıspanak  ve kaşar birleşince  harika bir lezzet oluyor ♥





29 Temmuz 2013 Pazartesi

Ablamın Tatlısı -Yöresel Tatlı

          Herkes evde yapabilir harika bir lezzet  ♥ Tatlı tarifine aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz                      
                     http://herseysirince.blogspot.com/2012/12/sirin-ce-ablamn-tatls.html



28 Temmuz 2013 Pazar

Pizza Poğaça


ŞİRİN CE Pizza Poğaça
Malzemeler
3 tepsilik
1 litre süt
1 tane margarin
1 paket yaş maya (yada 2 çorba kaşığı kuru maya)
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 /2 çay bardağı sıvı yağ
Peynir, domates ,yeşil  biber arzu ederseniz pul biber ..(bizim evde acı seviliyor..
Yapılışı
Yoğurma kabına  sütü kouyn margarini bira eritip süte ekleyin mayayı şekeri tuzu ekleyip eritin unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin..yoğurun güzel kulak memesi yumuşaklığın da hamur elde edin üzeri ni kapatın 20 dk dinlensin..
Dinlenen hamur elinize yapışmasın diye parmak uşlarınızı az yağa batırabilirsiniz..resimdeki gibi şekil yapıp ortasına peyniri ekleyin..Yağlanmış tepsiye yada yağl kağıdın üzerine dizin...yumurta sarısını sürüp..domatesini pulbiberini yeşil bierini koyup20 dk 30 dk dinlensin ..bekletin ki iyi mayalanıp yumuşak olsun...ısıtılmış fırında pişirin...Afiyet olsun ♥ YUMURTAYI SÜRDÜKTEN SONRA BEKLETİN İYİ SONUÇ ALIRSINIZ...





27 Temmuz 2013 Cumartesi

Közlenmiş Soğan Salatası



ŞİRİN CE Közlenmiş Soğan Salatası
Malzemeler
İstediğiniz kadar küçük soğan
Kimyon tuz,nar ekşisi,zeytinyağı,pul biber
Hazırlanışı
Soğanı fırınlayıp soyun .3-4 Kaşık zeytinyağının içine kimyon pul biber limon yada nar ekşisi  karıştırıp  hafif tuz koyup harmanladığınız soğanların üzerine gezdirin  Afiyet olsun ♥ ŞİRİN CE..

ŞİRİN CE Köfte (restorant-a gitmiş gibi)

ŞİRİN CE Köfte (restorant-a gitmiş gibi)
Malzemeler
500 gr kıyma (ortayağlı)
Yarım bayat ekmek robotta çekilmiş
1 tane soğan (kıyılmış
Bir kaç dal maydanoz (kıyılmış
Tuz,pul biber,karabiber kekik,kimyon
Hazırlanışı
Yoğurma kabında bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun...Şekil verip üzerini sitreçleyip dolapta dinlendirin...Izgara yada teflon tavada pişirin..Köfte yumuşacık oluyor...Afiyet olsun ♥
Aşağıda linkten soğan salatası tarifini görebilirsiniz....
http://herseysirince.blogspot.com/2013/07/kozlenmis-sogan-salatas.html


Karnıyarık Börek


                         
                             http://herseysirince.blogspot.com/2013/06/karnyark-borek.html

26 Temmuz 2013 Cuma

ŞİRİNCE Karnıyarık





ŞİRİN CE Karnıyarık
5 Kişilik
5 tane patlıcan  (ister kızartın ister fırınlayın
250-300 gr kıyma (yağsız)
2 tane soğan
5 tane biber
3-4 tane domates
2-3 diş sarımsak
1 ç kaşık salça
1-2 kaşık yağ
karabiber tuz..taze biberiye yaprakları
Hazırlanışı
Az yağlı kıymayı suyu çekilene kadar kavurun..yağı , soğanı ekleyip kavurun 1/2 salçayı  baharatı tuzu ve bir tane kabuğu soyulmuş doğranmış domates ilave edip ,kavurma işlemini bitirin ocaktan alın...
Hazırladığınız patlıcanların tepsi yada borcama koyup  karnından kaşık yardımı ile havuz gibi  açın iç harçtan paylaştırın üzerini domates ve biberle süsleyin..Ben salça ile suyu karıştırıp üzerine sos olarak dökmeyi tercih etmiyorum..o yüzden ayrı bir sos hazırladım
Sos için 2 tane domatesi sarımsağı küçük bir soğanı 1 kaşık yağ ile kavurun 1/2 salçayı tuzu sıcak su ekleyin
biberiye yapraklarını kıyın ekleyin kaynasın kapatın..VE şimdi hazırladığınız yemekle buluşturup ısıtılmış fırında pişirin (20-25 dakika )Afiyet olsun



25 Temmuz 2013 Perşembe

Domatesli Köfte (Hatay)

ŞİRİN CE Domatesli Köfte (Hatay)
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
4-5 tane domates rendesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Kimyon, pul biber ,tuz
Maydanoz kr soğan
Hazırlanışı
Tencerede rendelenmiş domatesi pişirin mercimek köftesi yapar gibi haşlanınca  domatesle ..bulguru ıslatın (çiğ de olabilir rendelenmiş domatesle  ıslatarak yoğurursunuz)  Yoğurma işlemine başlamadan ayrı bir tavada zeytinyağında soğanı salçayı baharatını ekleyip harcı hazır olsun..ISLANA KÖFTEYİ YOĞURUN harcı yoğurulan köfteye ekleyin.köfte kıvama gelince .Maydanozu da kıyıp ilave edin harmanlayın resimde görüldüğü gibi sekil yapıp servise sunun Aslında yörede yanında soğanla baharatla kavrulmuş kıyma servise sunulur ..ama biz vejeteryan yaptık yanında salata servis ettik..Afiyet olsun ♥

24 Temmuz 2013 Çarşamba

ŞİRİNCE Kaşarlı Patlıcan Yemeği


ŞİRİN CE Kaşarlı Patlıcan Yemeği
Malzemeler
2-3 tane közlenmiş patlıcan
2 kaşık zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
3 tane domates
dilimlenmiş kaşar
Karabiber pul biber.tuz
Hazırlanışı
Közlenmiş patlıcanları .ince ince kıyın tuz ve 1  diş sarımsakları ezip karıştırın.. Zeytin yağında domatesi
kalan  sarımsağı karıştırıp soteleyin tuzunu yarım çay bardağı sıcak suyu baharatını ekleyip pişirin teflon tavada yada borcama  resimdeki gibi patlıcanları ve hazırladığınız sosu koyup üzerine biber ve kaşarları
da ekleyin ısıtılmış fırında kaşarlr eryene kadar pişirin..sıcak servis yapın..bunu toprak kapta da yapabilirsiniz..Afiyet olsun ♥

23 Temmuz 2013 Salı

İçli Köfte (kızartılmış)


ŞİRİN CE İçli Köfte (kızartılmış)
Malzemeler
500 gr kıyma
8 tane soğan
1 çay bardağı kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı yada 1/2margarin
1 çorba kaşığı biber salçası
Karabiber pul biber kimyon tuz
Bir kaç dal maydanoz
İçin hazırlanışı
Kıymayı tencereye koyup dağıtarak suyu çekilene kadar kavurun .Tereyağını ilave edin..küçük doğranmış soğanları ekleyip kavurun soğan ve kıyma pişince salçasını baharatını tuzunu da ekleyip biraz daha kavurun ocaktan alın soğumaya bırakın.. kıyılmış maydanoz ve cevizleri de ekleyip dolapta bekletin...içiniz hazır ..

Dış hamuru
Malzemeler
2 bardak ince bulgur
2 kere çekilmiş kıyma 100-200 gr (isteğe bağlı
1 su bardğı irmik
2 çorba kaşığı un
2 tane yumurta
Çok az biber salçası (isterseniz)kimyon pul biber tuz
Arzu edilirse soğan rendesi
Hamurun hazırlanışı
Yoğurma kabına bulguru,irmiği pul biberi salçayı kimyonu tuzu  karıştırıp ıslatın...Hamurun lezzetine lezzet katmak isterseniz soğan rendeleyin 5-10 dakika sonra yoğurun yumurtayı ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edin...Elinizle küçük mandalina büyüklüğünde hamur alıp yuvarlayın..işaret ve orta parmağınızla
ortasına bastırarak çevirerek açın zaman zaman elinizi soğuk suya batırın yapışmasın kolay açılsın gereken inceliğe ulaşınca iç harcını koyun ağzını kapatın açık yer kalmasın kızartırken çatlayıp dağılmasın...köftelerin hepsini yapana kadar bu işleme devam edin ...
Tencereye bol yağ koyun ısınsın ..ısınan yağa köfteleri yavaşça bırakın hafif yerinden oynatın yapışmasın..resimde görüldüğü gibi kızartın...Limon ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun ♥
Aşağıdaki linkte köftenin daha ayrıntılı yapılış resimleri var bakabilirsiniz....
http://herseysirince.blogspot.com/2013/06/icli-kofte-adana-usulu.html



22 Temmuz 2013 Pazartesi

Adana Usulü Mantı (Yüksük Çorbası)


ŞİRİN CE Adana Usulü Mantı
Malzemeler
İçi için
Kıyma  (kişi sayısına göre değişir 250.300..vs)Maydanoz
1 veya 2 tane soğan
2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı salça
 Karabiber tuz
Kıymanın içine soğanı sarımsağı maydanozu ince cik kıyın..salçasını baharatını tuzunu ekleyip iyice karıştırıp yoğurun..
Hamuru için
Malzemeler
1 tane yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
3-4 -5 s bardağı un
Yoğurma kabına yumurta ve tuzunu  suyu koyup yavaş yavaş unu  ekleyerek yoğurun hamurunuz biraz sert olsun..hamuru tezgahın üzerine alarak pürüssüz hale gelene kadar yoğurun üzerini bezle örterek 15 -20dakika dinlendirin..
Dinlenen hamuru eşit parçaya bölün beze yapın...yufkasını açın çok ince olmasın ..Yufkayı kareler halinde kesin içine iç harçtan koyup bohça halinde kapatın...

Diyer bir tarafta tencereye su koyup kaynasın..kaynayan suya az limon sıkın (yarım) az tuz ve 1 kasede haşlanmış nohut ekleyin kaynasın yaptığınız mantıları ekleyin hafif karıştırın..yapışmasın ..mantı kaynarken tavada az yağ ile salça yakın içine 1-2 diş sarımsak ezip salça ile karıştırın nanede ekleyip pişmesine yakın mantının içine koyun karıştırın bir iki taşım kaynasın sosla kucaklaşsın..altını kapatın  Afiyet olsun ♥
(altını kapattıktan sonra mantıya 1 bardak soğuk su ekleyin hamurlaşmasın)


20 Temmuz 2013 Cumartesi

Browni (çikolata soslu kek)



ŞİRİN CE  Browni -Çikolata Soslu Kek
Malzemeler
(18 tane için 18 kağıt kek kalıbı)
Keki için 
1 tane yumurta
1 çaybardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
Yarın su bardağı sıvı yağ
 Aldığı kadar un (kek hamuru cıvık olacak)
Çikolata sos için
Bir paket çikolata sosu da olabilir -yada
3 yemek kaşığı un
50 gr margarin
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı süt 1 i su olabilir
Yarım su bardağı şeker
Hazırlanışı
Browni için öncelikle çikolata  sosumuzu hazırlıyoruz.soğuması için..Margarini tencerede eritip üzerine unu  ekleyip hafif kavuruyoruz.Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyip topaklanmaması için çırpıyoruz üzerine suyu (yada sütü) şekeri ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz...Altını kapattıktan sonra biraz dinlendirip buzdolabında soğumaya bırakıyoruz..
Kekin hazırlanışı
Yumurtayı şekerle çırpıyoruz,sıra ile sıvı yağı, sütü yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz..unu eleyerek yavaşca ekleyin kabartma tozunu vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.Tepsiye kek kalıplarını dizip kepçe yardımı ile kalıplara eşit şekilde paylaştırın..Isıtılmış fırında pişirin...keki soğumaya bırakın..kekin üzerinde delikler açıp sosu sıkıyoruz Buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz..Afiyet olsun

ŞİRİNCE Güveçte Patlıcan Musakka




ŞİRİNCE Güveçte Patlıcan Musakka
Malzemeler
6 tane patlıcan
250 gr yağsız kıyma
1 tane soğan
6 tane yeşil biber
6 tane domates
1 yemek kaşığı salça
1.5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber,pul biber,tuz
Patlıcanları kızartmak için bol zeytinyağı
Hazırlanışı


Patlıcanları alacalı soyup  küp halinde doğrayıp zeytin yağında kızartın...Havlu kağı
dın üzerine koyun ..Diğer tarafta .tencerede kıymayı suyunu çekene kadar kavurun 3 kaşık yağı koyup doğranmış soğanı bir tane yeşil biberi soteleyin salçayı ekleyin domatesini baharatını tuzunu ..bir kaç kez karıştırın..sıcak suyunu ekleyin...kızartmış olduğunuz patlıcanları porsiyon güveçlere eşit şekilde koyun..üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan ekleyin...üzerine domates biber dilimleri koyun ısıtılmış 190 yada 200 derecede pişirin.Afiyet olsun ♥

19 Temmuz 2013 Cuma

İftar Menüsü


ŞİRİNCE Cevizli Kadayıf

ŞİRİNCE Cevizli Kadayıf
Malzemeler
750 gr çiğ tel kadayıf
4 veya 5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı süt
2 su bardağı ceviz
1 paket margarin yada tereyağı
Hazırlanışı
Şeker 3 bardak su ile kaynatılır..köpükleri alınır. koyulaşınca süt eklenir çok sulu olmamak şartıyla ocaktan alınır..limon sıkılmaz 35 -40 cm çapında tepsi yağlanır ..(yağın %75i) erimiş yağ ile  ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir üzerine bastırılır..cevizler konur.kadayıfın diğer yarısı da cevizin üzerine yayılır .Biraz bastırılarak sıkıştırılır.Kalan yağda üzerine gezdirilir..ısıtılmış fırında pembeleşene kadar kızartılır..fırından çıkar çıkmaz sütlü şerbeti dökülür...(şerbet soğuk olsun) üzerini kapatın ılıyınca servis edin ..Afiyet Olsun