8 Mayıs 2014 Perşembe

Fırında Biberli

ŞİRİN CE Fırında Biberli
Hamuru
Küçük yaşmayanın yarısını 2 su bardağı süt ve 2-3 kaşık yoğurt,bir tatlı kaşığı şeker az tuz,aldığı kadar un kullanarak yumuşak bir hamur elde edin...
Biberli Malzemeler:
 2 adet ekmek hamuru(kendiniz yapmassanız)
 Yarım kg çökelek
1 tane soğan
3 yemek kaşığı biber salçası(acı)
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
1 avuç zahter (kekik)taze olsa süper olur.
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğanı ince kıyın. Çökelek, biber salçası, susam, çörek otu, zeytin ezmesi ve ovulmuş zahter ile birlikte zeytinyağı katarak karıştırın, Fırından aldığınız ya da kendiniz hazırladığınız kase kadar hamuru merdane ile tepsiniz kadar açıp yağlanmış tepsiye koyun. malzemeleri üzerine yayın kıvrılmasın, malzeme ile birlikte biraz üzerine bastırın daha iyi olur.(lahmacun gibi) malzemeyi hamur üzerine yaydıktan (hamur resim de görüldüğü kalınlıkta pizza hamuru gibi)..ısıtılmış fırına sürün 180.derece. Aşçılık ve Mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...