16 Nisan 2014 Çarşamba

ŞİRİNCE Cevizli Kadayıf


Hani künefeciler tatlıcılar özel karışımı tepsiye sürüyoruz diyorlar ya özel karışım işte bu...Tarif tutar mı tuzmaz mı demeyin tam tarif ..Deneyin hangi tatlıcıdan aldın diyecekler...
ŞİRİNCE Cevizli kadayıf
Malzemeler
750 gr çiğ kadayıf
250-300 gr tereyağı
1 fincan pekmez
1 kase kırılmış ceviz
Şerbeti için
7 bardak şeker
8 bardak su
Yarım  limon suyu
Hazırlanışı tencereye su ile şerbeti koyun tatlıyı fırına koyduğunuzda şerbeti de ocağa koyup  kaynatın.10- dk kaynasın.limonu sıkın 2 dakika sonra ocaktan alın .
Tepside tereyağı ve pekmezi karıştırın..yarısını sürün ...kadayıfı minik minik koparın yarısını yağladığınız tepsiye koyun üzerine iyice bastırın..cevizi yerleştirip tekrar kadayıf koyun tekrar bir tepsi yardımı ile tekrar üzerine bastırın.elinizi yağlayıp elinizle bastırın üzeri kuru olmasın..ısıtılmış fırında yavaş yavaş pişsin (170 derece) başka bir tepsi yardımı ile kadayıfı ters çevirip tepsiye kalan yağı sürün kadayıfın ters çevirip tepsiye koyun tekrar fırına sürün .pişince fırından alın..sıcak şerbeti de sıcak üzerine dökün ..dinlensin servis edin Afiyet olsun ♥




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...