25 Şubat 2013 Pazartesi

Yöresel lezzet.(Gaziantep) Nohut Dürümü...







ACILI YADA ♥  AZ ACILI



ŞİRİN CE (Yöresel lezzet) Gaziantep nohut dürümü yada ...ekmek arası
Malzemeler
İri nohut
Yeşil biber
Dilimlenmiş domates
Soğan,maydanoz limon yeterince  tuz(ek olarak ben taze nane tere ve mini turp ekledim)
Ekmek,lavaş yada tırnaklı pide arzuya bağlı
Hazırlanışı
Akşamdan ıslatılan nohut biraz tuz ile haşlayın evde kemikli et varsa onunla da haşlayabilirsiniz.
biraz haşladıktan sonra imkanınız varsa süzüp süzgece koyup birazda buharında pişirebilirsiniz...
lokum gibi olur..ben tavada haşlanan nohutları tere yağı yada sızma zeytinyağı ve pul biberi kim
yonu ekleyip biraz kavuruyorum -2-3 kaşık  etsuyu..yada bulyon da koyabilirsiniz..sıcak iken hemen dürüm yapalım...
Dürüm yada ekmek arası yapılışı
Ekmeğin içine doğradığımız yeşillikleri koyup.birazda kavrulan nohuttan ekleyip ..turp ve ayran ile servis edin...Afiyet olsun

Yada dürüm yapmak istemiyorsanız ,resimdeki gibi yeşilliğin üzerine kavrulmuş nohudu koyup sofrada da sunabilirsiniz...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...