9 Mart 2013 Cumartesi

Meyhane Pilavı

ŞİRİN CE Meyhane Pilavı
Malzemeler

2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
3.5 su bardağı sıcak su (1.5 et suyu)
2 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates veya sosu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet patlıcan
1 adet kabak(arzuya bağlı)
tuz,karabiber,nane
Hazırlanışı
Pilavımızı pişireceğimiz yayvan bir tencerede sıvı yağımızı ilave edip,doğranmış soğanı,sarımsağı,patlıcanı,biberi,kabağı soteliyoruz.Arkasın dan domatesi,salçayı,tuzu,karabiberi ekleyip yıkanmış ve süzülmüş bulgur umuzu ilave edip hepsini güzelce karıştırıyoruz.En son sıcak suyumuzu ilave edip pilavımızı karıştırıp kısık ateşe pişiriyoruz.Pişmiş pilava en son tereyağı ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz isteyen servisten önce ince kıyılmış maydanoz ilave edebilir.Afiyet Olsun :) <3
NOT:Pilavı acılı sevenler pul biberi ekleyip cacıkla servis edebilir.

                              

2 yorum:

  1. Nefis gözüküyor, meyane pilavına biz birde kıyma koyarız.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ...bizde bazen et de koyarlar bunu etsiz yaptım:)

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...