ŞİRİN CE Bardak Mantı (patatesli) her yörede değişik ismi var
İç malzemesi
1 kg patates
1 tane kuru soğan
3-4 çorba kaşığı yağ
Tuz karabiber,pulbiber,toz kırmızı biber
Üzeri için :tereyağı ve pul biber nane ile de süsleyebilirsiniz...
Patatesi ocağa koyun kaynasın...hamurunu hazırlayalım
Hamuru için
3 su bardağı un
1 tane yumurta
Tuz ve su
Hazırlanışı
Yoğurma kabında unun orasını havuz yapıp yumurtayı tuzu koyup suyu yavaş yavaş ekleyrek ..biraz sert bir hamur yoğurun üzerini kapatıp 20 dk kadar dinlendirin .
İç malzemesinin hazırlanışı
Haşlanan patatesi soyup ezin.Tencereye yağı koyun doğanranmış soğanı soteleyin ben 1 tatlı kaşığı salça koydum arzu eden koyabilir salçanın arkasından ezilmiş patatesi ve tuzu baharatını da ekleyip kavurun...ocaktan alın soğumaya bırakın
Dinlenen hamuru ikiye bölüp beze yapın (yuvarlayın) bezeyi 5 dakika sonra yufka açın ne kalın ne ince olsun orta Açılan hamuru çay bardağı ile resimdeki kesin içine hazırlanmış içten koyun kapatın...Diğe bezede de aynı işlemi uygulayın...
Büyük bir tencerede suve az tuz kaynatılır ..hazır olan bardak mantılar suya bırakılıp hafifce oynatılır yapışmasın haşlanmış olan suyun üzerine çıkar o zaman sudan mantıları servis tabağına alın...Tereyağı ile pul biberi yakıp üzerine gezdirerek SICAK SICAK MİS GİBİ servis edin..
NOT:İsteyen nane yoğurtta ekleybilir..Afiyet olsun♥
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...