12 Mart 2013 Salı

Zeytinyağlı Bakla

ŞİRİN CE Zeytinyağlı Bakla
Akdeniz de genellikle zeytinyağlılara azda olsa salça konur...
Malzemeler
Yarım kilo bakla( baklayı yarım kaşık unla haşlayın)
2-3 kaşık zeytinyağı
1 tane soğan (küçük doğranmış)
2 tane domates (küçük doğranmış)
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz karabiber,pul iber
Hazırlanışı
Zeytin yağın da soğanı soteleyin salçayı domatesi,sarımsağı ekleyip domates ezilene kadar pişirin .Baklayı ekleyin karıştırın..üzerine şekerini tuzunu pulbiberini,suyunu koyup pişirmeye bırakın..ocaktan almadan 2-3 dak önce karabiberini ekleyip 10 -15 saniye kadar harlı ateş açın..altını kapatın...Afiyet olsun <3

2 yorum:

  1. Zeytinyağlı baklayı oldum olası çok sevmişimdir. Birçokları burun kıvırır yemezler ama hem faydası anlat anlat bitmez. Hem de bana göre lezzeti süper. Elinize sağlık. :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bende çok severim ..hem yoğurtlusunu hemde zeytinyağlısını..yerken Rahmetli annem ve babamla bahçeden topladığımız gelir aklma..her yediğimde çok sevinirim ..Allah rahmet eylesin
      Çok teşekkür ederim Yağmur İpar..♥

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...