malzemeler
500 gr ıspanak (yıkanmış doğranmış)
500 gr kuşbaşı et..250gr olur
4-5 tane arpacık soğan (soğan sevmeyen olursa onun tabağına koymazsınız)
2 kaşık sıvı yağı.yarım kaşık tereyağı pulbiber karabiber.tuz
1 kase yoğurt (yada 1 kase yoğurt 1 kaşık un 1 yumurta çırpıp da ekleyebilirsiniz )
Hazırlanışı
Tencereye eti koyup kavurun..yağı soğanı ekleyip karıştırın.ıspanağı ekleyin .yarım kaşık kadar tereyağını nohudu da ekleyebilirsiniz. (ıspanağı yıkayınca kısık ateşte soldurun suyunu dökün ..hani dilimi uyuşturdu demesinler...) yemek pişmeye yakın büyükçe bir kase yoğurda az su ekleyip çırpıp yavaş yavaş kaynayan yemeğe ilave ediyoruz...bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp servis edin.Afiyet olsun ♥
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...