8 Mayıs 2014 Perşembe

Tokat Kömbesi

ŞİRİN CE Ortaören Köyü Kömbesi TOKAT
Mayasız bir hamuru (yumuşak olacak) tepsi kadar açıp..üzerine tokatta çiğ diyorlar sütün kaymağı ile tereyağı eritilip üzerine sürülüyor biraz bekletip çarşaf böreği açar gibi elinizle açılıyorsunuz tekrar hamuru katmer gibi katlanıp arasına yine içten sürülüp toplanıyor 20 dakika sonra tekrar oklava ile açılıp üzerine içten sürüp.. fırına koyun...Afiyet olsun sıcak pişince o kadar güzel ki çıtır çıtır..deneyin beğeneceksiniz..







2 yorum:

  1. çiğ i nasıl yapıyorlarsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekşimiş yoğurt gibi olmuş sütü torbalıyorsunuz.tuzla tatlandırıyorsunuz

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...