Mayasız bir hamuru (yumuşak olacak) tepsi kadar açıp..üzerine tokatta çiğ diyorlar sütün kaymağı ile tereyağı eritilip üzerine sürülüyor biraz bekletip çarşaf böreği açar gibi elinizle açılıyorsunuz tekrar hamuru katmer gibi katlanıp arasına yine içten sürülüp toplanıyor 20 dakika sonra tekrar oklava ile açılıp üzerine içten sürüp.. fırına koyun...Afiyet olsun sıcak pişince o kadar güzel ki çıtır çıtır..deneyin beğeneceksiniz..
8 Mayıs 2014 Perşembe
Tokat Kömbesi
ŞİRİN CE Ortaören Köyü Kömbesi TOKAT
Mayasız bir hamuru (yumuşak olacak) tepsi kadar açıp..üzerine tokatta çiğ diyorlar sütün kaymağı ile tereyağı eritilip üzerine sürülüyor biraz bekletip çarşaf böreği açar gibi elinizle açılıyorsunuz tekrar hamuru katmer gibi katlanıp arasına yine içten sürülüp toplanıyor 20 dakika sonra tekrar oklava ile açılıp üzerine içten sürüp.. fırına koyun...Afiyet olsun sıcak pişince o kadar güzel ki çıtır çıtır..deneyin beğeneceksiniz..
Mayasız bir hamuru (yumuşak olacak) tepsi kadar açıp..üzerine tokatta çiğ diyorlar sütün kaymağı ile tereyağı eritilip üzerine sürülüyor biraz bekletip çarşaf böreği açar gibi elinizle açılıyorsunuz tekrar hamuru katmer gibi katlanıp arasına yine içten sürülüp toplanıyor 20 dakika sonra tekrar oklava ile açılıp üzerine içten sürüp.. fırına koyun...Afiyet olsun sıcak pişince o kadar güzel ki çıtır çıtır..deneyin beğeneceksiniz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çiğ i nasıl yapıyorlarsa
YanıtlaSilekşimiş yoğurt gibi olmuş sütü torbalıyorsunuz.tuzla tatlandırıyorsunuz
Sil