ŞİRİN CE Pişmiş Kısır
Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası birazı domates olsun
1 tane kuru soğan
5-4 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
2-3 yeşil soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Marul,limon ve taze nane yaprakları
Hazırlanışı
Yayvan bir tencereye yağın yarısını koyup soğanı küçük doğrayın Soteleyin salçayı ekleyin biraz kavurun akasından bulguru ekleyin kavurun..sıcak su hazırlayın kavurma işleminin arkasından ekleyin çok olmasın karıştırın ağzını kapatın yeşillikleri hazırlayın..1 tane domates isteğe bağlı koyabilirsiniz...
İnce kıyılmış maydanoz, yeşil soğan,taze nane yaprakları,marul yaprakları,küçük doğranmış domateslerle nar ekşisi ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Marul yaprağıyla servis yapılır. Yanında turşu çeşitleri sunabilirsiniz.
püf noktası (bulgurun salçalı soğanlı yağ ile kavrulması..ve az ,sıcak su konulması) Afiyet olsun ♥
Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası birazı domates olsun
1 tane kuru soğan
5-4 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
2-3 yeşil soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Marul,limon ve taze nane yaprakları
Hazırlanışı
Yayvan bir tencereye yağın yarısını koyup soğanı küçük doğrayın Soteleyin salçayı ekleyin biraz kavurun akasından bulguru ekleyin kavurun..sıcak su hazırlayın kavurma işleminin arkasından ekleyin çok olmasın karıştırın ağzını kapatın yeşillikleri hazırlayın..1 tane domates isteğe bağlı koyabilirsiniz...
İnce kıyılmış maydanoz, yeşil soğan,taze nane yaprakları,marul yaprakları,küçük doğranmış domateslerle nar ekşisi ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Marul yaprağıyla servis yapılır. Yanında turşu çeşitleri sunabilirsiniz.
püf noktası (bulgurun salçalı soğanlı yağ ile kavrulması..ve az ,sıcak su konulması) Afiyet olsun ♥
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...