ŞİRİNCE Midye Tatlısı
Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
½ paket kabartma tozu
4-5 s bardağı un
ceviz,tereyağı
Açarken Kullanmak için:
Nişasta
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet hazırlanır,şeker ve su tencereye alınır
kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir
5 dk kadar kaynatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.Tatlımızı hazırlamak için hamurumuz hazırlanır.
Ceviz,nişasta ve tereyağı hariç diğer malzemeler hamur karıştırma kanına alınır ve yoğurulur.
Yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur 20 bezeye ayrılır ve yarım sat kadr dinlendirilir.
Bezeler 2 ayrılır 10 ar 10 ar arasına nişasta konularak açılır.Sıkıca rulo yapılıp 1 parmak kalınlığında kesilir
resimde görüldüğü gibi yan yatırılarak hafifçe merdane ile açılır,içine ceviz konup kapatıalrak yağlanmış tepsiye dizilir.
180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.Soğuyan şerbet sıcak tatlıya dökülüp dinlendirilir.Afiyet Olsun
görüntü şahane
YanıtlaSil