ŞİRİN CE Su böreği (peynirli
Malzemeler
Pişme suyu
bir tencere su
3 çorba kaşığı tuz
İçi için
Beyaz peynir, maydanoz
Tereyağı 150 gr
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Hamuru için
5 yumurta
1 çorba kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı zetyağı
Hamuru yoğurun .12 parçaya bölüp beze yapın..üzerini bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın (20 dk)
dinlenen hamuru tepsinizin büyüklüğünde yufkalarınızı açın...
Hamur dinlenirken peynir parçalanıp maydanoz kıyılıp bir kaba koyun hazır olsun suyu kaynatın,tuzu ekleyin.Tepsinize 2 kaşık yağ dökün ve açtığınız yufkadan pişirmeden bir tanasini tepsiye koyun üzerine 2 kaşık yağı gezdirin.kaynayan suda yufkaları pişirin su dolu kapta durulayın suyunu hafif sıkın tepsiye serin ..yufkalar yarısını bu işlemle devam edin...yarısı olunca maydanozunu peynirini ekleyip diyer kalan yufkanın 5 tanesinide aynı işlemle yapın ..enson yufkayı pişirmeden serin yumurta sarısı ve yağ ekleyip sürün ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin..Afiyet olsun <3
Yufkanın aralarına tereyağı ve zeytin yağı karıştırıp eritilir pişirdiğiniz yufkanın aralarına 2 şer çoba kaşığı yağ gezdirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...