ŞİRİN CE Mantı
Malzemeler
İçi için
kıyma,maydanoz
karabiber tuz,soğan
yarım tatlı kaşığı biber salçası
Hamuru için
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
sert bir hamur elde edin
Yapılışı
mantı hamurunu hazırlamak için bir kaba yumurtayı kırın tuzunu, ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun hamuru tezgah üzerine alarak pürüzsüz hala gelene kadar yoğurun üzerini bezle örterek 15-20 dakika baklaesin..
İç harcını hazırlamak için
soğanı ve maydanozu çok küçük doğranır ,kıyma salça baharatı tuzu eklenip yoğurulur.
Dinlenen hamur eşit şekilde bölünüp yufkası açılır çok kalın çok ince olmasın.yufka kareler halinde kesilir iç harcı konup köşelerden birleştirin bohça şeklinde kapatın....<3
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...