13 Aralık 2012 Perşembe

Tel Kadayıf


Malzemeler
750 gr tel kadayıf
5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
1.5 su bardağı fıstık  ceviz yada  fındık
250 gr tereyağı az sıvı yağı
Hazırlanışı
3 bardak su ile şeker kaynatılır.Koyulaşınca süt eklenir,biraz sonra ateşten alınır.çok sulu olmasın fırın tepsisi yağlanır Eritilmiş yağ ile  ovulmuş kadayıf harmanlanır,yarısı yağlanmış tepsiye konup.iç malzeme serpilir kalan diyer yarısı üzerine eklenip kadayıfın  üzerine bastırılarak sıkıştırılır.ısıtılmış 200 derece fırında kızartılır Fırından çıkar çıkmaz .soğumuş şurup dökülür.ılıyınca dilimlenir..Arzuya göre süsleyin Afiyet olsun <3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...