13 Aralık 2012 Perşembe
Tel Kadayıf
Malzemeler
750 gr tel kadayıf
5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
1.5 su bardağı fıstık ceviz yada fındık
250 gr tereyağı az sıvı yağı
Hazırlanışı
3 bardak su ile şeker kaynatılır.Koyulaşınca süt eklenir,biraz sonra ateşten alınır.çok sulu olmasın fırın tepsisi yağlanır Eritilmiş yağ ile ovulmuş kadayıf harmanlanır,yarısı yağlanmış tepsiye konup.iç malzeme serpilir kalan diyer yarısı üzerine eklenip kadayıfın üzerine bastırılarak sıkıştırılır.ısıtılmış 200 derece fırında kızartılır Fırından çıkar çıkmaz .soğumuş şurup dökülür.ılıyınca dilimlenir..Arzuya göre süsleyin Afiyet olsun <3
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...