Malzemeler
6 tane açılmış tavuk göğsü (bonfile)
2 tane yumurta
2 kaşık un
5-6 yemek kaşığı galet unu
Tuz karabiber
Kızartmak için 2 ç kaşık sıvıyağ
Bir tutam tavuk baharatı (benim baharatım ..kekik sarımsak ,k biber)
Yapılışı
Açılmış tavuk ğögüzlerini baharatla harmanlayın arkasından una,çırpılmış yumurtaya ,arkasından galete ununa
Tavaya 2 kaşık yağı koyun ısınsın ..hazırladığınız göğüsleri tavada kısık ateşte pişirin..serviz tabağına alın ....ben yanında közlenmiş yada kızarmış domates ve biberin üzerine sarımsaklı yoğurtdöküp servis ettim... Afiyet olsun <3
Not: galeteunu evde yapmak isterseniz ...bayat ekmekleri küçük parçalara ayırın fırınlayın soğuyunca robottan geçirin ...çok ise poşetleyin dolapta saklayın....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...