ŞİRİN CE Patlıcan dolma (ADANA) Bu patlıcanlar yazın içi oyulup zeytinyağlı suda haşlanıp dondurucuda saklandı..
Malzemeler
1 kğ patlıcan
1 kase pirinç
1 bardak zeytin yağı
2 soğan, 4-5 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
2 -3 tane domates
1 kaşık nane
1 kaşık salça
1 kaşık pul biber
Tuz,arzuya göre karabiber,isterseniz LİMON EKLEYİN
1 kğ patlıcan
1 kase pirinç
1 bardak zeytin yağı
2 soğan, 4-5 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
2 -3 tane domates
1 kaşık nane
1 kaşık salça
1 kaşık pul biber
Tuz,arzuya göre karabiber,isterseniz LİMON EKLEYİN
Yapılışı
Bütün malzemeleri küçük ,küçük doğra ( soğan,maydanoz sarımsak,domates)
pirinci yıkayın doğradığınız malzemelere ekleyin yağını ,baharatını
tuzunu ekleyip
karıştırın. Patlıcanların içini oyun ve resimde görüldüğü gibi
doldurun,tencere
ye koyun sıcak suyu
dolmaların tam üstüne gelecek şekilde
ekleyin kaynasın
kısın,30 -45 dakikada pişiyor son 10 dakika
kala tavada az yağ salça ve nane
yakıp üzerine gezdirin 10 dk sonra altını
kapatın.Afiyet olsun :)♥
harika görünüyor, çok severim...dilektoksoy@blogspot.com
YanıtlaSilbende... teşekkür ederin
Silelinize sağlık nefis görünüyor sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgiler.:)
YanıtlaSilteşekkürler ...ok...
Sil