ŞİRİN CE Tepsi Böreği (ıspanaklı..elde açma)
malzemeler 2 tepsilik
4 su bardağı un
yarım talı kaşığı kuru maya
1 çor. kaşığı tuz
2--3 çor.kaşık yağ
Yeterince su
Yoğurma kabında bütün malzemeleri koyup suyu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin...hamur dinlensin 12 parçaya ayırın...(beze yapın) siz içini hazırlayana kadar hamurunuz dinlensin...
İç malzemeler
1 kg ıspanak (temizlenmiş doğranmış)
1 tane soğan ( küçük doğranmış)
1 çy bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber,pul biber tuz kimyon
Tencereye yağı koyun soğanı soteleyin 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin arkasından baharatını tuzunu ekleyip ıspanağın üzerine dökün harmanlayın |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...