ŞİRİN CE Etli Dövme pilavı
Malzemeler
2 su bardağı dövme (aşurelik buğday
2-3 kaşık sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
5-6 su bardağı sıcak su
500 gr kuşbaşı et kavrulmuş yada haşlanmış
1 çay kaşığı şeker
2-3 damla limon
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı...buğdayı yıkayıp 10 15 dakika önceden ıslatın ..tencereye sıvı yağı koyup buğdayı ekleyin kavurun sürekli karıştırarak...taki artık tencereye yapışmaya başlayana kadar ..pirinç ten daha çok kavrulması gerek..tuzu limonu şekeri ekleyin iyice kavurun tereyağını kavrulmuş yada haşlanmış eti ekleyin..sıcak suyu ilave edip (suyu ekleyince pirinçen daha sıvı olacak)ağzını kapatın kaynasın kısın...pilav pişmişse ..kapatın sıcak servis edin...Afiyet olsun ♥
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...