Malzemeler
Tavuk bonfile(resimde gördüğünüz gibi)
2 tane yumurta
5-6 yemek kaşığı galeta unu
Tuz karabiber.un
Kızartmak için 2-3 kaşık sıvıyağ
Bir tutam tavuk baharatı
Benim baharatın (kekik köri pulbiber sarımsak)
Yapılışı
Tavuk bonfileleri ince açın.baharatla harmanlayın
ayrı bir kaba galeta unu koyun,başka bir kaba yu
murtaları çırpın.Tavaya yağı koyun,Etleri sıra ile
önce una yumurtaya ve galeta ununa bulayın son
ra tavada kısık ateşte kızartın (az yağda harika olu
yor) ve servis tabağına sıcak alın yanında ben ya
nında közlenmiş biber ve domatesin üzerine sarım
saklı yoğurt tercih ettim ..siz ne arzu ederseniz..par
kızartması ,püre vs...Afiyet olsun <3
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...