18 Nisan 2015 Cumartesi

ŞİRİN CE Düğün Çorbası












ŞİRİN CE Düğün Çorbası

125gr,dana kıyma, yada haşlanmış  boyun eti de olabilir
1-Çay bardağı pirinç,
2-Çorba kaşığı tereyağı,
2-Çorba kaşığı sıvı yağ,
1,5-Çorba kaşığı Un,
1 kase Yoğurt,
2-Diş Sarımsak,
6-7-Su Bardağı Su,
1-Çay kaşığı Kırmızı toz veya pul
Tane karabiber Yeterince Tuz,

Çorba yapacağınız tencereye ,bir çorba kaşığı sıvı ve bir kaşık tereyağını ekleyerek unu kavurun orta ateşte 2-3 dakika önceden hafif pişmiş kıymayı ilave ederek karıştırın,bir çay bardağı pirinci yıkayıp ekleyin biraz daha kavurun 2-3dakika kadar, bir çay kaşığı tane karabiber ve arzuya göre tuz ekledikten sonra 6-7su bardağı su ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar kaynatın,çorba kaynarken derin bir kaseye yoğurt  ve kaynayan çorbanın suyundan  koyarak  iyice çırpın,pirinci yumuşamış çorbanızı kısık ateşe alarak hazırladığınız  sosunu devamlı karıştırarak çorbaya azar,azar ilave ederek terbiyeleyin bir taşım kaynatarak ocağı söndürün, istediğiniz koyuluğu elde etmek için çorbanız koyu olduysa biraz kaynar suyla ayarlama yapabilirsiniz çorbanızı damak tadınıza göre ilaveler yapabilirsiniz,çorbanızı servis etmeden önce küçük bir sos kabına tereyağını ve sıvı yağı koyarak fazla yakmadan eritin ocaktan aldıktan sonra bir çay kaşığı kırmızı biber koyarak sosunuzu hazırlayın servis yapacağınız sıcak çorbanın üzerine sos gezdirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
 Ağız tadıyla yemeniz dileklerimle afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...