ŞİRİN CE Düğün Çorbası
125gr,dana kıyma, yada haşlanmış boyun eti de olabilir
1-Çay bardağı pirinç,
2-Çorba kaşığı tereyağı,
2-Çorba kaşığı sıvı yağ,
1,5-Çorba kaşığı Un,
1 kase Yoğurt,
2-Diş Sarımsak,
6-7-Su Bardağı Su,
1-Çay kaşığı Kırmızı toz veya pul
Tane karabiber Yeterince Tuz,
Çorba yapacağınız tencereye ,bir çorba kaşığı sıvı ve bir
kaşık tereyağını ekleyerek unu kavurun orta ateşte 2-3 dakika önceden hafif
pişmiş kıymayı ilave ederek karıştırın,bir çay bardağı pirinci yıkayıp ekleyin
biraz daha kavurun 2-3dakika kadar, bir çay kaşığı tane karabiber ve arzuya
göre tuz ekledikten sonra 6-7su bardağı su ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar
kaynatın,çorba kaynarken derin bir kaseye yoğurt ve kaynayan çorbanın suyundan koyarak
iyice çırpın,pirinci yumuşamış çorbanızı kısık ateşe alarak
hazırladığınız sosunu devamlı
karıştırarak çorbaya azar,azar ilave ederek terbiyeleyin bir taşım kaynatarak
ocağı söndürün, istediğiniz koyuluğu elde etmek için çorbanız koyu olduysa
biraz kaynar suyla ayarlama yapabilirsiniz çorbanızı damak tadınıza göre
ilaveler yapabilirsiniz,çorbanızı servis etmeden önce küçük bir sos kabına
tereyağını ve sıvı yağı koyarak fazla yakmadan eritin ocaktan aldıktan sonra
bir çay kaşığı kırmızı biber koyarak sosunuzu hazırlayın servis yapacağınız
sıcak çorbanın üzerine sos gezdirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Ağız tadıyla yemeniz
dileklerimle afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...