ŞİRİNCE Mavi Haşhaşlı Şekerpare (Esmerim)
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Şerbeti tatlıya başlamadan önce kaynatın hazır olsun..
Hamuru için
250 gr tereyağı
2 tane yumurta
yarım su bardağı irmik
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı hindistan cevizi4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Şerbeti tatlıya başlamadan önce kaynatın hazır olsun..
Hamuru için
250 gr tereyağı
2 tane yumurta
yarım su bardağı irmik
yarım su bardağı pudra şekeri
1.5 küçük paket kakao
1 tane kabartmatozu
1 tane vanilya
2 çay bardağı mavi haşhaş
(yarısı içine yarısı üzerine)
Yeteri kadar un
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında tereyağını yumurtayı 1 çay bardağı haşhaşı
irmiği hindistan cevizini pudra şekerini vanilyayı kakaoyu -
karıştırıp yoğurun kabartma tozunu un ile birlikte eleyerek -
ekleyin yumuşak bir hamur elde edin elinizin içinde ceviz
büyüklüğünde hamur yuvarlayın haşhaşa bulayıp yağlı tepsi-
dizin ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin..Fırından çıkar çık-
maz şerbeti gezdirin..Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...