17 Eylül 2015 Perşembe

ŞİRİNCE Soslu Kabak Sarması



Güz kabak yaprağıyla mükemmel bir lezzet
ŞİRİNCE Soslu Kabak Sarması
Malzemeler

1 Kase pirinç
1 Bardak zeytinyağı
2 soğan,4-5 diş sarımsak
yarım demek maydanoz
2 domates 1 kaşık nane
1 kaşık salça(biber salçası)
1 kaşık pulbiber
biraz kimyon
tuz,arzuya göre karabiber,isterseniz birazda limon ekleyin.
Yapılışı
Bütün malzemeleri küçük küçük doğrayın(soğan,maydanoz,sarımsak,domates)
pirinci yıkayıp doğradığımız malzemelere ekleyin,yağını,baharatını,tuzunu ekleyin karıştırın içiniz hazır.

Taze kabak (güz kabağı)yapraklarının üzerindeki damarlar alınır ( fasulye ipliği temizler gibi). Üzerine kaynamış su
dökün yumuşasın.suyun içinden sıkıp alın..yaprağın büyüklüğüne göre bölüp sarın...tencereye koyun ...üzerine bir
tabak koyun  sıcak su ekleyin azda tuz...30 dakika kaynasın ayı bir tarafta tavaya yağ koyun salça sarımsak ve na
ne yakıp kaynayan sarmanın üzerine gezdirin.5 dakika kaynatın..ocaktan alın...dinlenince servis edin .afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...