4 Kasım 2016 Cuma
ŞİRİNCE Tepsi Böreği (kıymalı .elde açma)
ŞİRİN CE Tepsi Böreği (kıymalı .elde açma)
malzemeler 2 tepsilik
4 su bardağı un
yarım talı kaşığı kuru maya
1 çor. kaşığı tuz
2--3 çor.kaşık yağ
Yeterince su
Yoğurma kabında bütün malzemeleri koyup suyu
yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin...hamur dinlensin 12 parçaya
ayırın...(beze yapın) siz içini hazırlayana kadar hamurunuz dinlensin...
İç malzemeler
2 tane soğan ( küçük doğranmış)
1 çy bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber,pul biber tuz kimyon
Dinlenen hamurları oklava yardımı ile ince yufkalar
açın....Yağlanmış tepsiye bir tane yufka serin üzerine iç harcından
koyun..diğer bir yufkayı serin ..üzerine yine iç harçtan koyun 6 cı yufkayıda
en üste koyun üzerini az yağ ve yoğurt sürün susam ekleyerek ısıtılmış 200
derece fırında kızarana kadar pişirin..ayran ile servis edin Afiyet olsun ♥
(kalan 6 parça hamuru da aynı şekilde yufka açıp
aynı işlemi yapın )
NOT:Bu böreği peynirli patatesli ıspanaklıda
yapabilirsiniz...:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ıyı bır sıte teşekkürler.
YanıtlaSil