5 Aralık 2012 Çarşamba
ŞİRİNCE Ekşili Lahana Sarması
Malzemeler
2 kg lahana
1adet kuru soğan
300 gr pirinç
ŞİRİN CE Ekşili Lahana Sarması
1/2 nar ekşisi
1 çay ardağı z.yağı
2 çorbakaşığı salça
birkaş dal maydanoz,sarımsak
Karabiber, kimyon,pulbiber,nane
2 tane dometes ve tuz
(1 kaşık salçayı naneyi üzeri için ayırın.)
Yapılışı
Lahanalar ayıklanır haşlanır,süzgece alıp soğutulur.
Ayrıca pirinçler yıkanır.Soğan,domates,maydanoz,sarımsak,zeytinyağı salça ve baharatlar eklenerek iç hazırlanır.Haşladığımız lahanalar istediğimiz şekilde kesilerek iç malzemeden konulup sarılır,resimde görüldüğü gibi.Lahana sarmaları özenle tencereye yerleştirilir. Sıcak su eklenerek önce 5 dk kaynatın kısın. 35 dakikada pişirin. Pişerken yarım çay bardağı zeytinyağını tavada bir kaşık salça yakın biraz nane ve nar ekşinini azda dolmanın suyundan ekleyerek kaynayan sarmanın üzerine gezdirin 5 dk harlı ateşte kaynatın altını kapatın.Tencereyi ateşten alın..ve sıcak servis edin <3 <3
not..ben sarmaların üzerine havuç dilimleri koydun arzuya göre...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...