ŞİRİN CE Peynirli su böreği
Pişirmeme suyu
1 tencere suya 3 ç kaşık tuz
içi için
Beyaz peynir,maydanoz
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Hamuru için
5 yumurta
1 çorba kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hamur malzemeleri ile hamuru yoğurun..10 yada 12 parçaya bölün beze yapın ..üzerini bir bezle örtün dinlendirn(20 dk) hamur dinlenirken peyniri ufalayıp maydanozu kıyın hazır olsun..Dinlenen hamuru tepsi büyüklüğünde açın .(bütün bezeleri) tencerere su koyup içine tuzunu atıp kaynatın..tavada yağınızı .eritin tepsiye iki üç kaşık yağ koyup tepsiyi yağlayın...yufkanın birini suda haşlamadan koyun üzerine 2 kaşık yağ gezdirin (yağı daha az koyabilirsiniz)...diyer yufkaların 5 tanesini teker teker suda haşlayın..büyük bir kapta soğuk su hazırlayın haşlanan yufkayı soğuk suda durulayın hafif suyunu alın..yırtmadan..tepsiye serin..yufkaların yarısına gelince maydanoz ve peyniri resimde görüldüğü gibi koyun..her pişen yufkanın aralarına yağ gezdirmeyi unutmayın..tekrar kalan yufkaları aynı kaynayan suda pişirip durulayın hafif ce sıkın
tepsiye serin..en son yufkayı suda haşlamadan tepsiye serin...üzerine yumurta sarısı ve yağ sürüp ister fısıtılmış fırında iste ocağın üzerinde pişirin...ocağın üzerinde pişirirken üzerine yumurta sarısı sürmeyin ..ters çevirmeniz gerekecek...üzerine başka bir tepsi koyup çevirin tepsiyi tekrar yağlayın..böreği koyun...pişirin .Afiyet olsun <3
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...