2 Aralık 2013 Pazartesi

Mantarlı Dereotlu Makarna


ŞİRİN CE Mantarlı Dereotlu Makarna
Malzemeler
1 paket makarna
250 gr kültür mantarı
Yeşil biber,dereotu,arpacık soğan (soğan)
Pul biber,tuz
3-4 kşık zeytinyağı

Hazırlanışı
Tencerede kaynayan suya 1 kaşık yağ az tuz ekleyerek makarnayı koyun..haşlansın ama hamur gibi olmasın biraz diri olsun...
Makarna haşlanırken siz tavada 2-3 kaşık yağ ile doğranmış mantarı soğanı biberi soteleyin pul biber tuz ekleyip ..makarnanın suyundan az alın karıştırın..diyer tarafta haşlanan makarnayı süzün...tekrar tencereye alın tavadaki sotelediğiniz mantarları sosu makarnaya ekleyin şöyle bir karıştırın sosla buluşturun ..dere otunu kıyın ilave edin harmanlayın.servis tabağına alın ..Afiyetle yiğin
Arzu eden tereyağı kullana bilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...