11 Mart 2014 Salı

ŞİRİNCE Beşemal Soslu Karnabahar



ŞİRİN CE Beşemal soslu karnabahar
malzemeler
1 tane orta büyüklükte karnabahar
3-4 tane yeşil soğan
2-3 dal maydanoz..dere otu da olabilir
8-9 tane ıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığı pul biber ve tuz
Beşemal sos için
2-3 subardağı süt
2-3 y.kaşk yağ
2-3 y.kaşık un
tuz ,karabiber
Hazırlanışı
Karnabaharı ayırıp haşlayın yeşil soğanları ve ıspanak yapraklarını da yıkayıp doğrayın..haşlanan karna baharı süzüp bir kaba koyun yeşillikleri de ekleyin ..beşemal sosu pişirmeye geçin
Tencereye yağı koyup unu kavurun sütü yavaş yavaş ekleyip telle çırpın toparlanmasın koyulaşınca tuzunu karabiberini ekleyip ocaktan alın..karnabaharların üzerine döküp karıştırın...üzerine kaşar rendeleyip ısıtılmış fırına sürün resimdeki gibi kızarınca fırından alın...Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...