Köyde yaşanır da otun ateşinde yemek pişirilmez mi ?
ŞİRİN CE Otun ateşinde Tavuk Sote
ŞİRİNCE Odun Ateşinde Tavuk Sote
Malzemeler
500 gr tavuk kuşbaşı (köy tavuğu)
2 kaşık tereyağı
5-6 ane yeşil kırmızı biber
2 tane soğan
Pul biber,karabiber,tuz kekik
Sallayabileceğiniz bir tavada önce tavuk etini koyup suyu çekilsin yağı koyun ..arkasından biberleri soğanı ekleyip sallayın etlerle birlikte pişsinler..arkasından (karabiber kekiği en son için ayırın )baharatını tuzunu ekleyin etlerle buluşsunlar o baharatın biberin soğanın aroması etlerle buluştuğunda harika bir lezzet oluyor...şimdi karabiber ile kekiği de buluşturun harmanlayın ..ateşten alın ...Afiyet olsun♥
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...