Malzemeler
1 kğ ıspanak
1 tane soğan
2 ç kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber,pul biber
Beşamal sos için
3 ç kaşığı un
1 ç kaşığı teryağı
1 ç kaşığı sıvıyağ
3 subardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için
Pul biber,rendelenmiş kaşar
Yapılışı
Ispanaklar iyice yıkanır ve doğranır,..Tencereye yağı koyun küçük doğranan soğanları soteleyin arkasından ıspanaklar konup onu da az soteleyin fazla pişirmeye gerek yok az tu ve baharatıda ekleyin kapatın.
Beşamal sos
Bir tencereye tereyağını ve sıvıyağı konur eriyince un eklenir biraz kavrulur hemen arkasından sütü ilave edip telle karıştılarak pişirilir toparlanmasın...Tuz karabiberi de ilave edilip ocaktan alınır..
Ispanaklar ılıyınca suyu sıkılıp fırın tepsisine yada borcama alınır üzerine..beşamel sosu dökülür.onun üzerinede rendelenmiş kaşar ve pul biberi eklenip (acısı isteğe bağlı..)200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun <3
Ayşe diyorki;
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.Bence,ıspanağı sevmeyen biri bile parmaklarını yer tabağı bitince..Elinize sağlık,ıspanak sevmez eşime hemen yapıcam :)
teşekkür ederim:)
Sil