ŞİRİN CE Katlı Bükme
Malzemeler
hamuru için
5 su barağı un
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
hazırlanışı
Yoğurma kabında hamur malzemeleri konularak ılık su ile yumuşak bir hamur elde edin..6 parçaya bölerek toparlayın üzerini kapatarak mayalanmaya,dinlenmeye bırakn...
Yufkanın üzerine
3-4 kaşık haş haş(sarı haşhaş kavrulmuş)
1 su bardağı zeytinyağı
İç harcı
Ne koymak isterseniz koyabilirsiniz mesela (kaşar,peynir,patates,mercimek.ceviz..vs)
Üzerine : yumurta sarısı, 2 kaşık zeytinyağı,çörek otu,susam
Dinlenen hamuru oklava yardımı ile yufka açın üzerine zeytinyağı ile haşhaşı karıştırıp üzerine sürün.6tane yufkayı açın üst üste koyup aynı işlemi yapın.6 .kata sürmeyin yufkayı kare şeklinde kesin az açın iç harcını koyup köşelerden bohça şeklinde katlayın ters çevirip yağlanmış tepsiye koyun üzerine zeytinyağı karışımı ve yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip ısıtılmış fırın da kızarana kadar pişirin...Afiyet olsun ♥ ♥ ♥ ♥
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım ellerine sağlık.sayfanı bugn zıyaret ettım.bende beklerım sayfama.eklıyorum sayfama senı.tarıflerının takıpcısıyım.sevgılerımı bırakıyorum.
YanıtlaSilteşekkür ederim...seve seve...
Siltarife bayıldım en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok Teşekkür ederim Arzucum kolay gelsin :)
Sil