7 Kasım 2013 Perşembe

ŞİRİNCE Tandır Tarifi


ŞİRİNCE Tandır
Malzemeler
1-2 kg kuzu kol yada rostoluk parça et
4-5 tane defne yaprağı yada biberiye ikisininde kokusu harika
Biraz tane karabiber
Yeterince tuz .servis ederken kekik
Hazırlanışı
İstenilen miktarda rostoluk parça eti yAda kuzu kolu ..Düdüklü tencerede üzerine gelecek şekilde su ekleyin
eti haşlayın .düdüklü tencereyi açınca tuzu ekleyin şöyle bir sallayın lezzeti ete ve suyuna geçsin.Fırın kabına defne yada biberiye yaprağını tane karabiberleri koyup..üzerine haşlanmış olan eti yerleştirin.Etin haşlama suyundan da  2-3 bardak ilave edip, 200 derece fırında istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin...(et lime lime lokum gibi olmuşsa pişmiştir )
Piştikten sonra ister iri parçalar halinde ister resimdeki gibi koparıp pilavla birlikte servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ♥



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...