27 Mart 2014 Perşembe

Sıkıcık Çorbası (yöresel lezzet KÜTAHYA)

İlk bakışta topalak yada yuvalama diyebilirsiniz zaten benzer bir çorba...bu tarhanalı....
ŞİRİN CE SIKICIK ÇORBASI
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı toz tarhana
2-3 kaşık un
1 çay kaşığı karabiber
1 tane büyük soğan
1 tane bulyon
2 kaşık salça (biber ve domates
2-3 diş sarımsak,tuz
Yeteri kadar yağ
Hazırlanışı
Yoğurma kabında ince bulguru sıcak su ile ıslatın üzerine tarhanayı karabiberi..içine maydanozda kıyabilirsiniz...unu da ekleyip yoğurun.ve resimdeki gibi küçük köfteler yapın ...Ayrı bir tencerede
yağın içine soğanı küçük doğrayıp salçayı kavurup sıcak su ve bulyonu tuzu ekleyin ..yaptığınız köfteleri içine koyun yavaş karıştırın yapışmasın..naneyi de ekleyin.köfteler pişince ocaktan alın...dinlenince servis edin...arzu edenler sarımsaklı yoğurt hazırlayıp  tabağındaki çorbaya  ekleyebilir..Afiyet olsun




4 yorum:

  1. mükemmel görünüyor deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler...gerçekten lezzetide harika

      Sil
    2. Lezzetli bir tarif, en kısa zamanda deneyeceğim.Ellerinize sağlık.

      Sil
    3. TEŞEKKÜRLER ÇOK BEĞENECEKSİNİZ :))))))))

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...