Malzemeler
4 çorba kaşığı tarhana (bir kapta ıslatın)
8 su bardağı su veya et suyu (Tavuk bulyon da harika oluyor)
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1 çay bardağı haşlanmış nohut (arzu ederseniz)
1 çorba kaşığı salça
Tuz,pul biber karabiber Hazırlanışı
Bir çorba kaşığı tere yağını tencerede kızdırdıktan sonra salça eklenir,Islatılan tarhana ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır..toparlanmasın.Tuzu suyu da eklenerek ( arzu ederseniz nohudu da ekleyip )15 dakika kısık ateşte pişirilir isterseniz baharatını bu aşamada ekleyin isterseniz sıcak servis ederken baharatla süsleyebilirsiniz Afiyet olsun ♥
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...