17 Mart 2015 Salı
ŞİRİNCE Tavuklu Topalak
Tavuklu Topalak Çorbası
Hamuru için
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ince yarma
1 çay bardağı un
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
çorba için
1 kase haşlanmış nohut
1 tane tavuk ğöğsü(haşlanmış ve parçalanmış)
tuz yarım limon
Sosu için
3 kaşık yağ ve
1 yemek kaşığı salça
Ezilmiş sarımsak
Kuru nane
2 tavuk göğsü
Yapılışı
Bulgur ve irmik yarma su ile ıslatılarak biraz beklenir.
Un, salça, tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.
Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır. Yapılan topalaklar unlanmış bir tepsiye konur.
Tencereye su koyup kaynatılır içine limon tuz nohut topalaklar eklenip pişmeye bırakılır..
haşlanmış tavuklarda eklenip pişmeye yakın tavaya yağ alınır ve salça ezilmiş sarımsak konulup
kavrulur.Üzerine kuru nane konup.çorbaya eklenir harlı ateşte kaynatıp ocaktan alınıp..Servis
edilir. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...