18 Mart 2013 Pazartesi

ŞİRİNCE Dana Rosto


ŞİRİN CE Dana Rosto
Malzemeler
1 tane soğan
2 defne yaprağı
1 dana nuar(rostoluk dana eti)
2 tane havuç(kabuğu soyulmuş)
Bir kaç tane karabiber
Bir kaç dal maydanoz sapı
Sosu için
2 yemek kaşığı salça biber ve domates slç
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 kaşık un
Tuz karabiber
Biberiye yaprağı
Haşlama suyu
Dana Rostonun Hazırlanışı


Öncelikle,dana nuarın ortasını bıçak yardımıyla delelim havucu yerleştirelim..Bir tencereye alalım.ateşi açıp etin rengi değişene kadar soteleyelim...üzerine iri doğranmış soğan ve havuçları ilave edelim. Sonra sırası ile maydanoz saplarını,defne yaprağını ve suyu ilave edelim. Dana nuarı pişirmeye bırakalım. Haşlanınca dilimleyelim. Haşlanırken bu arada sosunu hazırlayalım. Bunun için tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince doğranmış sarımsağı ekleyip soteleyelim. Salçayı ilave edelim 1-2 kez karıştırdıktan sonra unu ekleyip az kavuralım. Tuz,biberiye ve karabiberini ekleyip suyu ilave edelim. Kıvama gelince dilimlenmiş  etleri ekleyip bir iki taşım kaynasın ocaktan alalım.Sıcak servis edelim ..tabağa dilimlenmiş etten..koyup üzerine sos gezdirelim .Afiyet olsun...♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...