11 Kasım 2012 Pazar

ŞİRİNCE Şekerpare

ŞİRİNCE Şekerpare
MALZEMELER
Hamuru için;
1 paket margarin
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
½ su bardağı irmik
½ su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yeşil fıstık (üzeri için)

Şerbeti için;
4 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
½ Limon suyu
Yapılışı;
Margarin,irmik,şeker ve yumurta yoğurulur.Sonra un,kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Oval şekiller verilerek hamurların üzerine kaşığın sapı ile hafifçe bastırılır,üzerine yumurta sürülerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürülerek pişirilir.
Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve fıstıkla süslenir.Afiyet Olsun :) <3

1 yorum:

  1. Tek yediğim şuruplu tatlıdır,elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...