19 Aralık 2012 Çarşamba

ŞİRİNCE Ablamın Tatlısı (yöresel tatlı Karakuş )

Malzemeler
şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon
Şerbeti kaynatın soğusun.
İçi için
1 kase çekilmiş ceviz  yada fındık.
Hamuru için
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 çorba kaşığı şeker
yeteri kadar un
Hazırlanışı
Bütün hamur malzemeleri bir kaba alıp,unu eleyin yumşak bir hamur elde edin( poğaça hamuru gibi)
8 tane beze yapın,1 bezeyi açabildiğiniz kadar ince yufka açın .yelpaze katı gibi yarısını katlayıp 2-3
 parmak geniliğinde katlayın üzerine iç malzemeden koyun yufkanın diyer yarısını üzerine aynı şekilde
katlayın 4 parmak uzunluğunda kesin resimde görüldüğü gibi kurdele gibi fiyonk yapıp (hamurun kena
rını büzüştürün)Hmurunuz bitene kadar aynı işleme devam edin kızgın yağda kızartıp..önceden hazırladı
ğınız şerbetin içine koyun şerbetle buluştuktan sonra servis tabağına alın kalan iç malzeme ile üzerini süs leyebilirsiniz.Afiyet olsun <3


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...