3 Aralık 2013 Salı

Yoğurtlu Erişte

 Erişte
Malzemeler
Erişteyi bizim oralarda annelerimizden öğrendiğimiz kadarıyla yazın yapıp kışın çok amaçlı kullanırız..yeriz
1 paket una 4 yumurta kırıp az tuz biraz sert bir hamur yoğurup..10-15 dk dinlendirip bir kaş parçaya bölüp beze yapın kalınca bir yufka açıp .resimde görüldüğü gibi kesip kuruturuz.Erişte hazır bazen ne yapsam dediğinde hazır ..yoğurtla çorbasını yap yeşil mercimeklisini pişir vs...
ŞİRİN CE Yoğurtlu Erişte
Malzemeler
1 kase erişte
1 kase yoğurt (arzu eden sarımsak koyabilir
2 kaşık yağ,1 tatlı kaşığı pul biber,nane
Tencereye su koyup kaynatın kaynayan suda erişteyi haşlayın..1 kepçe suyunu ayırın yoğurda ekleyin çırpın..erişteyi süzünservis tabağına alın tıpkı mantı gibi üzerine yoğurt ve yakılmış pulbiber ve nane gezdirip sıcak servis edin Afiyet olsun


Yaptığım yemeğin resmini çekmeye bayılıyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...