11 Ocak 2013 Cuma

Yöresel lezzet... Topalak (Adana)

ŞİRİN CE Topalak (Adana)
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı  ince yarma (aşure buğdayının ince çekilmiş hali)
1 çb kaşığı  biber salçası
100-150 gr kıyma (isteğe bağlı)
1 tane küçük soğan (çok küçük doğranmış)
1 tane yumurta
1 çb kaşığı un
Kimyon pulbiber tuz
Islatmak için su
Pişirmek için...yapacağımız tencerenin yarısı su
Sosu için
1 kepçe yağ
2 çb kaşık salça biber ve domates salçası
Nane sarımsak pul biber
Hazırlanışı
Köftelik bulguru,irmiği,yarmanın incesini yoğurma kabına koyun,küçük bir soğan doğrayın 1çb kaşık salça tuz kimyon 100 gr kıyma(isteğe bağlı...ıslatın 15 dk sonra yoğurun dağılmasın diye 1 tane yumurta kırın 1 kaşık un ekleyip yoğurun,daha sonra resimde görüldüğü gibi küçük parçaları avucunuzun içinde yuvarlayın minik köfteler yapın.Tencerede su kaynatın az limon sıkıp içine az tuz,haşlanmış nohut ve köfteleri ekleyin(köfteler biraz unlu olsun).Kaynasın ayrı bir tavada az yağ,salça,sarımsak nane  kavurup çorbaya ekleyin yada  naneyi ve pul biberi ile süsleyebilirsiniz (belki naneyi içinde sevmeyenler olabilir).Afiyet Olsun. <3

4 yorum:

  1. Bloğunuz yeni herhalde hayırlı olsun. Benim de son zamanlardaki merakım nohut ve bulgur. Olur olmaz her yerde kullanıyorum. Belirttiğiniz gibi Adana ve çevresinde de çok kullanılıyor. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Bu arada müsadenizle izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık çok severim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler bizim evde adı ŞİRİN ÇORBASI (çok sevdiğim için)

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...