23 Şubat 2013 Cumartesi

Çarşaf Böreği

ŞİRİN CE Çarşaf Böreği
Malzemeler
hamur malzemesi
3 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz yeterince su
İçi için
1 kase kadar ezilmiş peynir
4-5 dal maydanoz
Yarım paket margarin eritilmiş yada zeytinyağı
Hazırlanışı

Bir kabın içine unu alıp ortasını açın..yağı tuzu suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru büyük bir beze yapın,,, üzerine nemli bir bez örtün 20 dk dinlensin..Bezeyi mantı yufkasından biraz kalın açın altını üstünü yağlayarak geniş büyük bir tepsiye koyun...biraz dinlendirin...dinlenen yufkayı büyük bir sofra bezine alın kenarlarından çekiştirerek açın büyütün ince olsun arkadaki sofra bezinin üstünde şeffaf jelatin gibi görünsün..iç malzemeyi her yerine serpiştirin..sora bezinin kenarını kaldırarak rulo yapın yarıya kadar...karşısındanda bir kişi yapsın ruloları ortada buluşturun...Yaptığınız çift ruloyo yağlanmış tepsiye yuvarlayın üzerine yumurta sarısı az yağ ile sürüp ısıtılmış fırında pişirin..Afiyet olsun <3
                                   

2 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir börek eline sağlık fotolarda çok güzel takipteym mutlu hafta sonu dilerim...

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...