6 Şubat 2013 Çarşamba

İçli köfte (oruk)


ŞİRİN CE İçli köfte (oruk)
Malzemeler
İçi için
Kıyma (750gr),soğan ,salça ,tuz ,karabiber, kimyon,maydanoz ,ceviz tereyağı yada margarin
Hazırlanışı
Kıymayı bir tencereye alın hafif soteleyin tereyağını ve soğanı ekleyip kavurun..baharatını tuzunu ekleyin son olarak ta maydanoz ve cevizi ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakın..hamurunu(köftesini) hazırlayın....
Köftesi için
Malzemeler
750gr ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı bayat ekmek yada galete unu
1-2 kaşık un
kimyon, tuz isterseniz rendelenmiş 1 soğan..
Hamurun hazırlanışı
Yoğurma kabına irmik hariç  malzemelerin hepsini koyarak ıslatılır...yumşayınca yoğurmaya başlanır ve imik ilave edilerek iyice yoğurulur..(.irmiği bu aşamada koymak köftenin daha canlı güzel görünmesi için...)
Köftelerin Hazırlanışı
Yoğurulan hamuru küçük parçalar yapıp içini elinizle açın  ve hazırladığınız kıymalı harçtan koyup kapatılarak elinizle düzeltilir ...köfteler bitene kadar bu işleme devam  bitince ..
İyice ısıtılmış yağda kızartılır...Afiyet olsun <3



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...