13 Nisan 2013 Cumartesi

Katmer (kaymaklı)


ŞİRİN CE Katmer
Malzemeler
2 çorbakaşığı sıvıyağ
5 su bardağı un
Tuz,1tatlı k şeker
Yeterince su
içi için
1 kase zeytinyağı.kaymak
Hazırlanışı
Unu genişçe yoğurma kalıbına alalım..tuzu,şekeri.ilave edip ortasını açarak yavaşça suyu ve 2 ç kaşığı yağı ekleyerek yoğuralım yumşak bir hamur elde edelim...Hamuru 15 dkika  kadar ılık biryerde bekletin hamur dinlensin..Hazırladığınız dinlenmiş  hamurdan beze yapıp yufka açın üzerine zeytinyağı kaymak  sürüprulo yapıp..gül böreği gibi sarın dinlensin bütün hamuru aynı şekilde yapın..ilk yaptığınızdan başlayıp tavanızın yada sacınızın büyüklüğünde acıp pişirin kızarmış olsun dilimleyip sıcak servis yapın .Afiyet olsun ♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...