11 Haziran 2013 Salı

İçli Köfte (Adana Usulü)



ŞİRİN CE  Adana Usulü İçli Köfte
Malzemeler
İçi için:
500 gr kıyma
8 tane soğan
1 çay bardağı kıyılmış ceviz(isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 Çorba kaşığı biber salçası
karabiber kimyon ,tuz maydanoz
Dış Hamuru için
2 bardak ince bulgur(ben beyaz tercih ediyorum)
2 kere çekilmiş 100-200 gr kıyma(isteğe bağlı)
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı un
2 tane yumurta
çok az biber salçası,kimyon,tuz

Sosu için:
Tereyağı,pulbiber
Hazırlanışı
İçi için kıymayı bir tencereye alın ve iyice dağıtarak kavurun ve tere yağını ilave edin,soğanı ekleyip karıştırın,salça,tuz,karabiber,kimyon ekleyip kavurun,ocaktan alın.Soğuyunca cevizleri ve maydanozu ekleyin
Dış Hamuru
Yoğurma kabına bulguru,irmiği, kıymayı,biberi salçayı,tuzu karıştırıp ıslatın.5-10 dk sonra yoğurun.Unu,yumurtayı ekleyin yumuşak bir hamur elde edin.Elinizle mandalinadan az büyük parçalar koparıp yuvarlayın,işaret ve orta parmağı ile ortasına bastırın ve çevirerek açın,zaman zaman elinizi soğuk suya batırabilirsiniz,gereken inceliği elde ettikten sonra kıymayı yeterince (1 çorba kaşığı felan)içine doldurun.
Yavaşça elinizle çevirerek kapatın.Kıyma dışarıdan görünmemeli.Birleşme kısmını iyice kapatın haşlanırken su alamsın.

Haşlaması
Yayvan bir tencereye bolca su koyup kaynatın,içerisine az limon,tuz(köfte dağılmasın diye)
ekleyin.Köfteleri yavaşça bırakın.Tencereye yapışmaması için hafif yerinden oynatın.Köfteler suyun yüzeyine çıkınca haşlanmıştır.10 dk haşlanması yeterli olacaktır.
Haşlanmış içli köfteleri servis tabağına alın,Tereyağı ve pulbiberi yakıp üzerine gezdirin.Sıcak servis edin
Ben yanında yoğurt tercih ediyorum.Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...