12 Haziran 2013 Çarşamba

Acılı Tost (Nohutlu ve Kaşarlı )

ŞİRİN CE Nohutlu kaşarlı acılı tost
Hazırlanışı
Akşamdan ıslatılan nohutu biraz tuz ile haşlayın.Evde kemikli et varsa onunla da haşlayabilirsiniz.Biraz haşladıktan sonra imkanınız varsa süzüp süzgeçe koyup biraz da buharında pişirebilirsiniz lokum gibi olur.Ben tavada haşlanan nohutları tere yağı yada sızma zeytin yağı,pulbiber ve birazda kimyon ekleyip biraz kavuruyorum 2-3 kaşık et suyu yada bulyon da koyabilirsiniz
 Ekmeğinin içine koyup kaşarda ekleyin tostunuzu yapın...Afiyet olsun ♥ Harika bir tat ♥



4 yorum:

  1. çok değişik.nefise benziyor.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız değişik ...ama gerçekten leziz..denemelisiniz :)

      Sil
    2. denemeden bilemessiniz...yöresel lezzetlerde antep yöresine ait..nohut dürümü var bilmem bilirmisiniz bu onun kaşarlı tostu...mükemmel bir lezzet...

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...