Hazırlanışı
Akşamdan ıslatılan nohutu biraz tuz ile haşlayın.Evde kemikli et varsa onunla da haşlayabilirsiniz.Biraz haşladıktan sonra imkanınız varsa süzüp süzgeçe koyup biraz da buharında pişirebilirsiniz lokum gibi olur.Ben tavada haşlanan nohutları tere yağı yada sızma zeytin yağı,pulbiber ve birazda kimyon ekleyip biraz kavuruyorum 2-3 kaşık et suyu yada bulyon da koyabilirsiniz
Ekmeğinin içine koyup kaşarda ekleyin tostunuzu yapın...Afiyet olsun ♥ Harika bir tat ♥
çok değişik.nefise benziyor.ellerine sağlık...
YanıtlaSilHaklısınız değişik ...ama gerçekten leziz..denemelisiniz :)
SilBiraz sacma gibi
Sildenemeden bilemessiniz...yöresel lezzetlerde antep yöresine ait..nohut dürümü var bilmem bilirmisiniz bu onun kaşarlı tostu...mükemmel bir lezzet...
Sil