26 Temmuz 2013 Cuma

ŞİRİNCE Karnıyarık





ŞİRİN CE Karnıyarık
5 Kişilik
5 tane patlıcan  (ister kızartın ister fırınlayın
250-300 gr kıyma (yağsız)
2 tane soğan
5 tane biber
3-4 tane domates
2-3 diş sarımsak
1 ç kaşık salça
1-2 kaşık yağ
karabiber tuz..taze biberiye yaprakları
Hazırlanışı
Az yağlı kıymayı suyu çekilene kadar kavurun..yağı , soğanı ekleyip kavurun 1/2 salçayı  baharatı tuzu ve bir tane kabuğu soyulmuş doğranmış domates ilave edip ,kavurma işlemini bitirin ocaktan alın...
Hazırladığınız patlıcanların tepsi yada borcama koyup  karnından kaşık yardımı ile havuz gibi  açın iç harçtan paylaştırın üzerini domates ve biberle süsleyin..Ben salça ile suyu karıştırıp üzerine sos olarak dökmeyi tercih etmiyorum..o yüzden ayrı bir sos hazırladım
Sos için 2 tane domatesi sarımsağı küçük bir soğanı 1 kaşık yağ ile kavurun 1/2 salçayı tuzu sıcak su ekleyin
biberiye yapraklarını kıyın ekleyin kaynasın kapatın..VE şimdi hazırladığınız yemekle buluşturup ısıtılmış fırında pişirin (20-25 dakika )Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...