13 Eylül 2013 Cuma

ŞİRİNCE Dana Bonfile Sarma

ŞİRİN CE Dana Bonfile Sarma
Malzemeler 6 kişilik
6 tane bonfile (hazırlanmış baharat ve yağ ile marine edilmiş) dana sırtından
3 tane közlenmiş kırmızı biber (soyulup  6 parçaya ayrılmış)
1 tane soğan doğranmış
2-3 diş sarımsak doğranmış
3 tane domates (doğranmış)
3 tane patlıcan (dilimlenmiş kızarmış 2-3 yeşil biberde)
1 kaşık salça (yarısı biber yarısı domts)
3 kaşık yağ
Biberiye yaprakları
İsteğe bağlı kaşar
Karabiber.pul biber tuz

Hazırlanışı
Tencereye yağı koyun,soğanı soteleyin,salçayı sarımsağı domatesi,biberiye yaprağını karıştırıp Tuzunu 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynatın  biraz özleşsin..
Dövülmüş hazırlanmış bonfileleri tepsiye dizin.üzerine resimdeki gibi patlıcanları biberi koyup üzerine sostan dökün arzu ederseniz kaşarıda koyun sarın kürdan ile tutturun açılmasın...Bütününde bu işlemi yapın..Kalan sosun içine biraz sıcak su ekleyin sarmaların olduğu tepsiye dökün...200 derece fırında  pişirin (üzerini ilk yarım saat folyo ile kapatın açın....etler pişene kadar fırında kalsın etler pişince fırından alın..Afiyet olsun♥   Eğer tencerede pişirmek isterseniz karnıyarık tenceresinde pişirebilirsiniz...

NOT:Bu yemekte en önemli nokta bonfilelerin genç dana sırtından olması

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...