9 Eylül 2013 Pazartesi

ŞİRİNCE Patlıcanlı Tepsi Kebabı

ŞİRİNCE Patlıcanlı Tepsi Kebabı
Malzemeler
500-600 gr kıyma az yağlı yada parça et
6 tane tavsiyem Adana patlıcanı yoksa normal patlıcan
İstediğiniz kadar yeşil kırmızı biber
5-6 diş sarımsak
1 kaşık salça,karabiber,pulbiber
1 kaşık yağ 5-6 tane küçük soğan
3-4 tane domates
Patlıcanı kızartmak için yağ
Hazırlanışı
Kıymayı tuz ve 1 tane  doğranmış soğan  ile harmanlayıp içine arzu ederseniz maydanoz baharat ekleyebilirsiniz...yoğurun ve tepsiye yerleştirin...
Patlıcanları soyup dilimleyin  kızartın havlu kağıda koyun yağını alsın..biberleri keza aynı şekilde..
tavada 1 kaşık yağ ile soğanı domatesi soteleyip  1/2 bardak sıcak su ekleyip baharatını tuzunu ilave edin ...
Tepsiye yerleştirdiğiniz kıymanın üzerine patlıcanları ilave edin üzerine tavadaki sosu gezdirin üzerine kızarmış biberleri dizin..az tuz ekleyip ..ısıtılmış (200 derece) fırına sürün...kıyma ile sos ve patlıcanlar kucaklaşsın ..kıyma pişince fırından çıkartın...Afiyet olsun ♥
Bu yemeği parça etle de yapabilirsiniz eti az kavurup koyarsanız daha lezzetli olur en alt  kısma kıyma yerine et koyup üzerine patlıcan sos ve biberleri..ve fırına sürün...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...