30 Eylül 2013 Pazartesi

ŞİRİN CE Katlı Bükme

 
 ŞİRİN CE Katlı Bükme
Malzemeler
hamuru için
5 su barağı un
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
hazırlanışı
Yoğurma kabında hamur malzemeleri konularak ılık su ile yumuşak bir hamur elde edin..6 parçaya bölerek toparlayın üzerini kapatarak mayalanmaya,dinlenmeye bırakn...
Yufkanın üzerine
3-4 kaşık haş haş(sarı haşhaş kavrulmuş)
1 su bardağı zeytinyağı
İç harcı
Ne koymak isterseniz koyabilirsiniz mesela (kaşar,peynir,patates,mercimek.ceviz..vs)
Üzerine : yumurta sarısı, 2 kaşık zeytinyağı,çörek otu,susam





















Yapılışı
Dinlenen hamuru  oklava yardımı ile yufka açın üzerine zeytinyağı ile haşhaşı karıştırıp üzerine sürün.6tane yufkayı açın üst üste koyup  aynı işlemi yapın.6 .kata sürmeyin yufkayı kare şeklinde kesin az açın iç harcını koyup köşelerden  bohça şeklinde katlayın ters çevirip yağlanmış tepsiye koyun üzerine zeytinyağı karışımı ve yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip ısıtılmış fırın da kızarana kadar pişirin...Afiyet olsun ♥ ♥ ♥ ♥




4 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım ellerine sağlık.sayfanı bugn zıyaret ettım.bende beklerım sayfama.eklıyorum sayfama senı.tarıflerının takıpcısıyım.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  2. tarife bayıldım en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkür ederim Arzucum kolay gelsin :)

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...