1 Eylül 2013 Pazar

Tarhana Çorbası (Yöresel Lezzet)

ŞİRİN CE Tarhana çorbası
Yöresel lezzet (Kayseri -Yahyalı-Avlağa Köyü)
Yeşillikler içinde elma bahçelerinin içinde güzel bir köy misafir olduk ...çok sıcak insanlar..burada içitim bu çorbayı..çok beğendim..suyundan mı toprağından mı bilmem kuru fasulyeleri de harikaydı..ama çorba..çok lezizdi...
Tarhana çorbasının malzemeleri
1 kase tarhana
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
Nane ,sarımsak ve tuz
Hazırlanışı
1 kase tarhanayı 3 kase su ile  akşamdan yada bir kaş saat önceden ıslatın...Islanmış tarhanayı 3 kaşık yoğurt ekleyip..ezin kaynasın...3 kasede sıcak su ekleyin kaynatın..yarım saat pişirin ...tavada tereyağı eritip ezilmiş sarımsağı ve naneyi ekleyip çorbanın suyundan az ekleyin sulandırın ..çorbaya ekleyin 1-2 taşım kaynasın  ocaktan alın sıcak servis edin...Afiyet olsun
Bu çorba Avlağa köyünde yapılan bir tarhana Aşurelik buğday ile(içinde çavdarda var)yoğurt kaynatılarak yapılır üzerinde dağ nanesi..harika bir kokusu var bir tür kekik kokusu gibi...mükemmel....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...