8 Aralık 2013 Pazar

ŞİRİNCE Labneli (dışı çıtır) Patates Topları


ŞİRİN CE Labneli Patates Topları
Malzemeler
4 tane büyük patates (ocağa koyun haşlansın az tuz atın)
1 paket labne peyniri
1 kase galete unu
3 yumurta (çırpın)
Kızartmak için yağ

Sos için
Koyu yoğurt (çırpılmış) içine kıyılmış dereotu tuz
1 kaşık zeytnyğ arzu ederseniz karabiber ve pul biber de koyabilirsiniz..karıştırın hazır olsun
Hazırlanışı
Haşlanan patatesleri ezin yoğurun.labneyi ekleyip tuzuna bakın eksikse eklein elinizle toplar yapın önce çırpılmış yumurtaya sonra galete ununa (bayat ekmeği fırında kurutup robottan  geçirin) sonra kızgın yağda kızartıp havlu kağıdın üzerine koyun...

Servis tabağını hazırlarken yoğurdun altına ben mor lahana koydum kase gibi kestim..dilerseniz marul yaprağı yada mini kasede kullanabilirsiniz..hazırladığınız .Resimde görüldüğü gibi yoğurdu kaseye koyun topları da yanına koyup sıcak servis edin Afiyet olsun

   
                                                  Bunların resmini çekmeye bayılıyorum 



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler, Her kelime baş tacı edilir, sevgiler ...